Autorisert urmakerverksted

Urmaker Karlsson er en autorisert urmakerforretning som utfører service og vedlikehold av et stort utvalg klokkemerker, samt bordur og veggur. Dette inkluderer våre egne merkevarer Longines, Rado, Certina og Seiko.

Hva skjer når man leverer inn en klokke til service?

Når du leverer inn klokken din til service hos oss blir den registrert med modell- og serienummer. I neste steg går vi til verks og gransker og undersøker klokken for å kartlegge eventuelle feil, samt urverkets tilstand. Når vi har avklart dette, vil du få et prisoverslag og informasjon om når du kan forvente at klokken er ferdig reparert.

Prosessen bak en full service

Kontakt verkstedet

Ofte stilte spørsmål

Produsentene opererer med ulike serviceintervaller. Nyere klokker kan ha opptil 10 års serviceintervall. Men som en tommelfingerregel anbefaler vi en service hvert 4. til 5. år.

En automatisk klokke krever en viss fysisk aktivitet fra brukeren for å trekkes opp fullstendig. Dersom klokken har ligget stille en stund bør man manuelt trekke opp klokken litt for at den skal bygge opp nok kraft til å drive urverket. At klokken går ujevnt kan også skyldes slitasje på gangfjæren, som ofte skjer etter noen år. I så tilfelle trenger klokken service.

Man bytter batteri etter behov. Når klokken har stoppet bør man bytte batteri for å unngå at batterisyre lekker ut i urverket. Mange nyere klokker har en batteriindikator (EOL), som forteller når det er på tide med batteribytte. Dette vises ved at sekundviseren hopper flere sekunder av gangen.

Det kan skyldes flere årsaker. En årsak kan være bruk av funksjoner utover tid og dato. Har klokken for eksempel en en stoppeklokkefunksjon som blir hyppig brukt, vil batteriet følgelig gå tomt fortere. En annen årsak kan være at klokken begynner å bli gammel og smøremidlene i urverket seige, som igjen krever mer energi for å drive urverket. Er dette tilfelle må klokken på service.

Vi anbefaler å trykkteste klokken årlig dersom den brukes i vann. Årlig trykktest kreves for å opprettholde garantien. Vi anbefaler også å bytte pakningene i klokken hvert 2. til 3. år, da har du garanti for at klokken forblir vanntett.

Dette skyldes at viserne er 12 timer ute av justering og kan løses ved å trekke ut kronene og stille klokken 12 timer frem.

Ja. Når vi tar inn klokken din til service undersøker vi først klokken for å gi deg en estimert pris på service og leveringstid. Dersom det ikke identifiseres nye mangler underveis blir servicen utført til prisoverslaget.

Ting å unngå

Støt

Plutselig slag på klokken kan føre til skade på kassen, urverket, glasset, urskiven og visere. Når uhell som dette inntreffer og klokken ikke lenger fungerer som den skal, må den inn til service. NB: Slagskader kan ugyldiggjøre garantien.

Ekstreme temperaturendringer

Fukt og drastiske temperaturendringer kan påvirke klokken og dens vannbestandighet. Ved raske temperaturendringer kan kondens oppstå. Dersom dette skjer bør du trekke ut kronen og legge den på et lunt sted frem til du oppsøker en urmaker.

Magnetisme

Mekaniske klokker som blir utsatt for magnetiske felter kan, og vil, føre til at klokken går feil. Du bør unngå å legge klokken fra deg ved kjøleskapet, høyttalere, datamaskiner og andre steder med permanente magneter. En urmaker kan enkelt avmagnetisere klokken, men ved ekstreme tilfeller trenger den en fullstendig overhaling.

Kjemikalier

Direkte kontakt med kjemikalier som kosmetikk, parfyme og såpe kan skade klokkens kasse, pakninger og reim. Klokken bør derfor alltid tas av ved dusjing.